خالد حسینی 4 مارس سال 1965 میلادی از پدر و مادری هراتی، در شهر کابل زاده شد، او نویسندهای افغان- آمریکایی است. شهرت وی بابت نگارش دو رمان بادبادکباز و هزار خورشیدرو است. حسینی ساکن ایالات متحده است و آثار خود را به زبان انگلیسی مینویسد.
مادر خالد حسینی معلم فارسی و تاریخ در یک دبیرستان بزرگ دخترانه کابل بود.پدر خالد حسینی به عنوان دیپلمات وزارت خارجه افغانستان در سال 1976 به پاریس اعزام شد و خانواد ه او نیز همراه او به فرانسه رفت.
در سال 1980 و به دنبال کودتای کمونیستی در افغانستان، پدر خالد حسینی از سفارت افغانستان برکنار شد. پدر حسینی از آمریکا پناهندگی سیاسی گرفت. خالد حسینی به همراه خانوادهاش در سال 1980 به سنخوزه در ایالت کالیفرنیا مهاجرت کرد. او در دانشگاه سانتاکلارا (Santa Clara) پذیرش شد و از مدرسه UC شهر سندیگو در رشته پزشکی فارغالتحصیل شد. خالددر سال 1996 در رشته پزشکی داخلی مشغول تحصیل شد.
خالد حسینی ازدواج کرده و دارای دو فرزند یک پسر و یک دختر با نامهای حارث و فرح است.
بادبادک باز (در افغانستان؛ کاغذپران باز) اولین رمان این نویسنده جوان افغانی - آمریکایی است. این رمان در سال 2003 میلادی منتشر شده که در آمریکا و اروپا فروش خوبی داشت و به عنوان سومین اثر پرفروش سال شناخته شد. بنمایههای این اثر شامل زندگی امیر و پدرش به عنوان دو مهاجر آمریکا و نیز تنشهای قومیتی میان پشتوها و هزارهها است. هم چنین در دسامبر سال 2007 فیلمی به همین نام با اقتباس از کتاب ساخته شد.
دومین اثر نامدار خالد حسینی، هزار خورشیدرو است که دست کم برای سومین هفته متوالی به عنوان پرفروشترین کتاب ادبیات داستانی در آمریکای شمالی بودهاست.
خالد حسینی، عنوان"هزار خورشیدرو" را از شعر صائب تبریزی وام گرفت.
حساب مهجبینان لب بامش که میداند دو صد خورشیدرو افتاده در هر پای دیوارش
تحسين از کتاب بادبادك باز
"كتابي قوی... بياني صمیمی از خانواده و دوستي، خيانت و رستگاري كه به نقشه يا ترجمهاي نياز ندارد تا ما را مشغول و فكرمان را روشن كند." واشنگتن پست، جهان كتاب
" اين اولين رمان قوی، داستاني از ستم و بيدادي بزرگ و در عين حال عشقي شديد و رهایی بخش را براي ما ميگويد... حسيني داستان زنده و گيرائي را ميگويد كه به ما يادآوري ميكند مردماش چه سالهائي را براي پيروزي بر نيروهاي خشونت مبارزه كردهاند، نيروهائي كه هنوز و حتي امروزه به تهديد عليه آنها ادامه ميدهند." نيويورك تايمز، بررسي كتاب
" اولين رمان شگفت آور ... داستاني باورنكردني از فرهنگ. اين يك رمان از نوع قديمي است كه واقعا شما را متحير و مبهوت ميكند." سانفرانسيسكو كرونيكل
تحسين از کتاب هزار خورشيدرو
"خيره كننده... نوشتۀ حسيني قلبهایمان را به درد مي آورد، دلهايمان را تنگ و احساساتمان را تحريك ميكند." يو اس اي تودي
"اگر بهتر نه، به همان خوبي كتاب پرفروش حسيني، بادبادك باز." نيوزويك
"حسيني استعداد خدادادي قصهگوئي را دارد." لسآنجلس تايمز
"«عشق» يك عاطفه – صبري ژرف، قدرتمند، زيبا، غيرمجاز و بيكران است – كه صفحات را پوشانده است." اوپرا مگزين
خالد حسينی يكي از پرخواننده ترين و پرطرفدارترين داستاننويسان در جهان با بيش از 10 ميليون نسخه فروخته شده از كتابهاي بادبادك باز و هزار خورشيدرو در ايالات متحده آمريكا و بيش از سي و هشت ميليون نسخه در هفتاد كشور ديگر است. همچنين، حسيني نمايندۀ حسن نيت كميسارياي عالي آورگان سازمان ملل متحد، آژانس آوارگان سازمان ملل و بنيانگذار بنياد حسيني، يك بنياد غير انتفاعي ارائه دهندۀ كمكهاي بشردوستانه به مردم افغانستان ميباشد.
داستانی احساسی، تحریک کننده و فراموش نشدنی در بارۀ چگونه دوست داشتن و مراقبت از یکدیگر و این که چگونه انتخابهای ما در چندین نسل طنین میاندازد.
پژواک کوهستان که دامنه، زمانها و صحنههای گستردهای را در بر میگیرد و داستانسرایی هوشمندانه و سرشار از مهربانی و دلسوزی دارد، داستانی عمیقا تکان دهنده و جذاب است که درک عمیق خالد حسینی را از پیوندهایی نشان میدهد که انسان ها را تعریف میکنند و زندگیمان را شکل میبخشند و این که معنی انسان بودن چیست.
داستان از پیوند بیمثال و رقتانگیز خواهر و برادری در یک روستای افغانستان که مادر خود را از دست داده اند آغاز میشود. برای پری سه ساله، برادرش عبدالله بیشتر از برادر بودن، مادر است. برای عبدالله ده ساله، پری کوچولو همه چیز اوست. آن چه برسر آنها میآید – و رفتارهای کوچک و بزرگ که در زندگی بسیاری دیگر از مردم بازتاب دارد– دلیل بر پیچیدگی اخلاقی زندگی میباشد. حسینی در داستانی که چند نسل را در بر میگیرد و در بارۀ نه تنها پدرها و مادرها و فرزندان، بلکه در بارۀ خواهرها و برادرها، عموزادهها و مستخدمها میباشد، راه های بسیاری را مورد کند و کاو قرار میدهد که چگونه اعضای خانواده همدیگر را دوست دارند، به هم آسیب میرسانند، خیانت میکنند، احترام میگذارند و از خود گذشتگی دارند و این که چند وقت یک بار از کارهای آنهایی که از همه به ما نزدیکتر هستند، در زمانی که بسیار حائز اهمیت است، شگفتزده میشویم. داستان که شخصیتها و پراکندگی های زندگیشان را در سراسر جهان – از کابل، به پاریس، به سان فرانسیسکو، به جزیرۀ یونانی تینوس– دنبال میکند، به تدریج گسترش مییابد و با ورق زدن هر صفحه پیچیدهتر و قویتر میشود.
پژواک کوهستان که با همان غریضههای استثنایی و بینش فلسفی به نگارش در آمده که بادبادک باز و هزار خورشیدرو را آن گونه استثنایی کرد، یک بار دیگر نشان میدهد که خالد حسینی داستان سرایی مادرزادی است.